prooooooT~

Selasa, Oktober 13, 2009

..

Ya Allah, andai telah Kau titipkan dia milikku, satukanlah hatinya dan hatiku menjadi cinta nan satu... Ameen...



Isnin, September 21, 2009

esei petangnye sok raye

mls nk taiptaip esei ag.kang de mud ako cite.anyway eid mubarak sume.
mari kite rayeraye!



Ahad, September 13, 2009

esei minggu ini

ako kt tepeng skang.lepak gumah dell.semlm bangkit dr mimpi y hot je dell kasi ako jubah*kaler itam* suh pakai g gumah makNdak ye.jubah??wahwahwah.last pakai form4 kowt*skola agame.wajib de jubah!form5 jubah da ilang.de budak tgn kurap kudis2 skit cuwik kt ampaian.hampas gas btoi!*pas ciap2 pas zohor kami pom gerak bsame merc babanye dell y ofkoshnye baba y drive.ako folo jah tnpe tawu kemane arah tujunye kami.di sini barsame kami juge wawa n cikcik*kakak2 del y cumil2 blake*.jam5 smpainye kami k felda besout*nme ala2 omputey y kasi nme kg ni.haha*cantek dan bosa gumah makNdak cam tuan die.ustazah salasiah pye gumah.

lepak sat.then kedapo ciapkn hidang buke pose.byk makNdak msk.de agar2 de lauk pauk de mee rebus de kuih lopis.dan toksom wat nasik krabu.toksom=nenek dell.toksom ni byk rules kt dapo.mcm2 weiii!smpi dell xkc ako potong tembikai dpn toksom.so toksom sndr y potong.ehe.cian toksom*bese la owg tue mmg cewet didapo dan dimane jue.sme la ngan wan ako!uhu*pastu ako angkut la segala bagai lauk pauk dan mknn2 y sedia ade ke kain seperah y dibentang.


1.ako ltk je cam bese.men ltk je la lauk2 tu.
pahtu cikcik pom ate"dian,hang kasi can2tek skit susun oke?6t toksom tgk......"
"camne wawa?"
"nak can2tek bese owg gumah ni susun y smbal tu letak tgh2 then laukpauk keliling die."
"0oo.."
"ag satu dian.y bkas kace tuk sblh laki pahtu bubur ngan dedgg tu sblh laki je pahtu kueh2 kering xyah letak ag"
"okew.*rules toksom.ehe*"
2.ako susun cam wawa suh.pelik gak sbb y smbal tu kocik dan y lauk2 2 bosa.mne stabil nk kc bentuk cam ala2 munge bkelopak.haish!xpe folo da rules jah
dtg makngah n maklong ngan laukpauk len plak.uhu
"dian kte susun due btentangan lak.gilir2.lauk koring pahtu lauk basah pahtu lauk koring pahtu lauk basah dan diulang-ulangi beterusan smpi penuh kain tu"
"har?gane?oooow g2.."
"hang susun gini g2 dan blabla bla..."
"okew.pehe2"
3.ako susun due due.laukpauk disusun bduet spt gamba hiasan diatas.*gamba itu adalah hasil sususan ke3 aka sususan akhir.fuh~cantek kn ako susun??kn?kn?*

list hidangan buke pose
kurma wajib.sikrabu.sikputey.sambal belacan.sambal asam lada.bawal goweng.ulamulam.keli masak merah makngah.sayorputey makNdak.dagging rendang maklong.buburNasi maklong.dgg rebuih makNdak.jering makNdak.pajeri nenas makngah.meerebuih makNdak.dgg masak kumak makngah.kueh2 makNdak*puding laici.kueh lopeh*.kueh2 maklong*kuew kacang dal*.tembikai.tu je kowt.ehe.meriah!!

pas setel susun2 tu ako duk sblh toksom.sembg2 sengih2 kerang wangi.aha.baek je toksom walopom pnuh ngan rules.hee.bacaan yassin bekumandang*bacaan oleh baba,paklong,pakngah,paklang,pakNdak without pakteh.6family today.gamai kn?*pas dorg berYassin.sume2 kedepan hidangan tggu bang.bang.dan makan.sodap!*xpose cam pose.aha*

bawak pewot da sarat kedapo.mulekn operasi kerajinan di sinky.*perghhh gajin nk gler syiot!!gumah sndri xcam ni kowt.*pas mgrib smbung 2nd trip operasi kerajinan.byk gler pinggan mangkuk piyuk blange.dan selesai.mkn2 kueh minum ayer.dan balik dan tlelap ngan lena di kete.wawa cikcik dell dan baba kutuk ako pom lasum xsedo.mati

ilmu hari ini : loghat perak keutaraan, rules toksom



Sabtu, September 12, 2009

part the time

*gamba hiasan : diambil ketika kerje amal, suka dan rela berjalan


kerja amal, suka dan rela
posisi : juru duit
tempat : restoran cahaya tajira
tarikh : 10 September 2009
masa : 18:30 - 05:30

upah :
lecikang, mee bandung, nasik putey, ikan kembong masam masin manis, dging dan ayam goweng kunyit, cendawan goweng telor, dging msk merah, khailam ikan masin, sup campor, telor dadar, kopok kopim, dan ape2 ayer y ako mahu

konyang beb!!!
urat pewot hampir-hampir putus




Rabu, September 09, 2009

love is red

...this red dress

for her..

i love u

u love me
with a great big hug and a kiss from me to u
won't u say u love me too




Selasa, September 08, 2009

sold in

KSPT 7655/RM67
click to enlarge

dikesan oleh kakMok.10s so muchy beb!datangnye dari blog kepunyaan blogger bukittinggi indonesia.so made in indon.so nk beli die kne pos k cni.so ble pos maka tmaktub la postage*postage sebanyak empat ploh lapan hengget malaysia tuk satu set pos.so jika herge KSPT 7655 ini enam ploh tujuh hengget malaysia dan postage pula sebanyak empat ploh lapan hengget malaysia, maka jumlah keseluruhannye adalah RM115.oke.namun yang demikian trase berat hati untuk mndapatknnye karna postage mlebihi separuh herge KSPT 7655.

dalam intipati perniaga-perniaga sekitar malaysia, profit tu keutamaan dalam berbisnes.berdasarkan kes study di atas, profit bg ako adalah kepuasan membeli produk ini.dan postage adalah belanja untuk mdapatkan net profit pada income statement untuk diposkan ke balanceSheet.eh2.jap2.postage ditolak after sales o msuk kt expenses??ha ha ha.

so beli o x????
pk dolu ye!

amaran batu keras : makhluk2 ACCA jgn nk mgedikkn diri anda mengomen 4 dis n3 ye!! ha ha ha



Isnin, September 07, 2009

sold out

click to enlarge

ako nk bju ni!!xbju krung bju kebaye pom xpe.asl warne merah.nk warne merah ugek!ni ako survey kt 1blog p da sold out.sedey seyh :( sespe klo de jpe bju ni kt memne gto la ako.....*jgn kt body org suda.2 nmenye soldOut ugek.


mahu merah semahumahunye



Sabtu, September 05, 2009

semua orang bisa ngomong

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will do things against his interest so to get close to you, who sings to you in front of his friends, who thinks you're just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her... ;)

>>>>posted by maizatulranai


Jumaat, September 04, 2009

burung antoo itu adalah ako

penat . lengoh . letey

2mggu dan lebih
siangku adalah malamku
malamku menjadi siangku


.paripariHensem pusingkeliling kepalaku cantek.


Khamis, September 03, 2009

budu cap gajus banyak pekdahnye

. buke pose rini .
BAHAN-BAHANnye
beras cap rambutan . bawang merah . bawang putih . halia . lada itam . budu cap gajus . santan freshNwhite . ikan direbus atau dgn name lain dikukus . sesayur y xmati pucuknye*daun cekok manis,daun kesum,pucuk ubi, daun kemangi*senang cite daun kampung la
CARA-CARAmemasaknye
1.rebus beras.rebus??xtawu la gne kate kerje pe.p wat die jd cam bubur la.oke?2.kc hancor bebawang,halia dan lada itam3.hancoran sume tu msuk lam nasik y telah jadi bubur tadi4.kc campak sesayur dan ikan kukus y telah dilunyaikan *jgn ngan tulang-tulang lak ko campak5.lupe.campak 1x santan6.di akhir cite.curah budu sesenduk ke dlm bubur y bgelumuran ngan ikan sayur tadi7.kucakuca adunan tadi dan selepas timbulnye didihan pada permukaan bubur itu maka ciap la "buburLambukTerengganuDarulIman"

nampak cam xbesh.tapi besh!sodap!!tu lidah ako la y bkate.. ;)

1 2 3 empat 5 6

a.m.
01:o2 makan laksa terengganu darul iman.besh!besh!

02:13 telan pengat soft keladi. sodap!
03:24 gigit burger bersalutkan sos dan mayo. nyumnyum!
o4:0o bley menggumokkah ako disabitkan makan telan dan gigit td?e he.sunuknye gumok!!
o5:o0 jamah nasik putey blaukkan udang masak merah+etc
o6:01 lemak +1inches kt lengan kanan

kakak.respi bubur lamb0k budu bakal dipaparkn.tgguuu >>>>>


Rabu, September 02, 2009

gg oh gg

haish.gg bagak ni wat hal plak!gg kanan sblh bwh sengal ubi keladi.buke pose td ggit daging burger sendiri goweng da gse len.clap ggit part keras kowt.haish!gler sengal sengau ayam beb.pe mknenye ni?gg sakit nk tcabot kah?nk tumbuh gg bongsu kah?ato ako tiade kepakaran goweng dgg burger??arggggh!sakit doe~


NEW LOOK BABE!

abes ilang bloglist ako karna renovation ni.tapi kembali pd usulasal suda.e he
oke je kn?putih bersih sesuci breezecolour new look nih.kn?kn?kn?kn?kn?kn?


salah si lada kopok

duk angkut hidangan buke pose td ako ggit plastik nk buke lada kopok dan ia tkene lidah dan ako glurpp slumber katak!lupe pose!siyes lupe beb.xpe kn?lada kopok tu xde insurans nk bsentuhan ngan lidah ako la.bkn slh ako.xsengaje weiii.ihik XD

dua kenyaknyukan ako senja waktu
1ggit plastik.pose2 xley ggit2 kn?
2kc glurp lada kopok itu.sodap je.gse mnis de gse masam de.ckop rase!

Selasa, September 01, 2009

you


here is a tag by mok
I'm supposed to tell 3 truth abt myself!

FIRST TRUTH
im hurt yesterday

SECOND TRUTH
im hurt now

THIRD TRUTH
im really really hurt now!n tomolo mayb




Next to reveal their secrets;
you

52tahun1ari merdeka

arghhhhh!!nyampah!hampeh!bi ak hampeh wat ak nyampah.spe nk jd cekgu tuisyen ak???sape?sape?

Isnin, Ogos 31, 2009

tarik tulang pipi ke tinge

engatkn pojek kali ni ley selancarnye.namun hal y demikian pasaan xmeriah kc tenggelam mud wat keje.need u frens! beb.........system ak da ciap sume form xcept report je n tggl nk link je.report??huh!lasum xmeriah semacam pasaan aku nih!

tulun!tulun!tulun!ak nk pulun.

xmo da jd cam las sem.ekotkn ati abes hangus rentung spirit ak.kawan.klo bley ak nk korg ade tepi ak skang.ak nk story dari mate ke mate.kenormalan teman ak becerita iaitu mummybolobolo.tapi kali ni malas nk kusutkn die pk ak y kusut ni.tapi da lenguh sorokkn muke kusut ni.lenguh tawu!lenguh tarik tulang pipi ni nek k tinge dengan rela pakse. =) samat pulun dyana!

1 Malaysia MERDEKA!

Ahad, Ogos 30, 2009

pulun mgulung

selasa twun kl insyaAllah
fyp chapter xciap
pulun.pulun.pulun
kene gak pulun!!

lupekan yang lain~

Jumaat, Ogos 28, 2009

elakkan GJpeople

xsuke gayut tepom.sedara dan kekasihati dan bespen allowed.ritu 01993***** miskol.abad bile miskolmiskol nih!nset slalo ilang.maka contacts slalo abeh musnah.msj num tu
mahu pe?
ade barang ape y besh?(de unsur sedikit luc* la knun!)-
mangkuk jamban
barang lain yang ag besh?-
keranda?
belom mahu mati ag laa.lain2?-
xpe.jd mayat idop.hang ni spe!??

num 2 kol.alloo.ak knal sore ni!damn!mamat mangkuk ni tye2.smpi mati tepom pom ak ate xknal.msj ag.gto sape die.peduli X aku die spe!ak xreply.ignore je.kol ag.ignore ag.dan ag.dan ag.smpi rini.spe nk lyn??sembang2 cam nk meluc* je!owg GJ nk kowt lyn hang.da sangap bagai giler eh?kekwn ak pom bengang bagai bangang kt mgkuk nih.sorg kwnku da jd mangse

kamusOXford
GJ n. 1 giler jantina adj. 1 giler sex

Khamis, Ogos 27, 2009

anak mak dare

234 ari ni.jagaku sehingga habes sahur.tidoku sehabisnye suboh hari.matahari kat atas kepale.diriku kat atas tilam xempok tuh.anak dare.buwok.buwok.naknak bulan pose nih.ag buwok gupenye anak dare.xpe 6t da jadi mak dare xde kowt pangai cam anak dare g2 kowt kowt.u hu.

ameen...

Rabu, Ogos 26, 2009

testing

Mana peginyer duit lagi sehengget???

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti! kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam....
Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu
bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan sorang RM10...kira tong-tong 3 org laaa..... So bila dapat kunci jer...depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik.....
Lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru
teringat yg laaa ni resort dia tengah buat promotion...so satu bilik cuma RM25 je...

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulang! kan balik lagi RM5 kat mamat 3
org tu... On the way nak pulangkan duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea...dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu...! Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...
Maknanya....
Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9....
Total depa bayar....RM9.00 x 3 =RM27...
Mamat bell boy tu amik RM2...so total semua sekali
RM27 + RM2 =RM29
Mana pegi lagi sehengget....?????????????

Selasa, Ogos 25, 2009

sayu ati sayu sekali..sobsob


sampai ati.sampai ati.sampai ati
xsangke btoibtoi xsangke
sakit tawu!
sedey tawu!!

face the tears

Isnin, Ogos 24, 2009

2ari berterawih di 2surau

1st trawih
xpat trawih.coti.btrawih d resepirahsie diimamkn hi fibre cheesecake dan brownies walnut =)
2nd trawih
trawih di surau bandar baru ataupom name saintifiknye surau pulau kambing beralamat lorong7,jln bandar baru,21000 kuala terengganu.gamai la kowt.y xbesh saff xrapat.msg2 ngan sejadah bagak msg2.y ptut bahu ke bahu saffnye.tp 2batu bahu jdnye.sesungguhnye saf sembahyang jemaah rapat, lurus bukti mencintai Rasulullah.
~>http://al-fikrah.net/News/article/sid=702.html<~
3rd trawih
trawih di surau taman selesa,bandar almuktafi billah shah.dpn gumah ak je.ade 7org dewase pompuan dan 2org kekanak pompuan dan 2org kekanak rebina pompuan.sket je kn.adik ak Xjd folo sbb majuk ak marah die sbb pecahkn cermin jam ak.:(( oleh yang demikian ak sesorg meredah mlm dan hujan k surau tersebut.alhamdulillah.....

Jumaat, Ogos 21, 2009

Ramadhan from every place


Ramadhan Mubarak Glitter Graphics Icons n Comments @ orkut-scrapbook.com

wish you a blessed ramadhan el mubaraq and may you have a lot of blessings throughout the fasting month.
ameen..

Khamis, Ogos 13, 2009

ameen...

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :
“Sesungguhnya setiap musibah yang menimpa seorang Muslim menjadi penebus (kifarah) atas dosanya. Bahkan sampai terpeleset kakinya, luka di jari jemarinya atau pun duri yang mengenainya.”
(Hadis Riwayat Muslim dari Abu Hurairah)

Sekiranya kita sabar diatas musibah yang datang kita akan mendapat pahala diatas kesabaran kita tadi dan ia menjadi sebagai penebus dosa.Kalau kita berkeluh kesah dan tidak sabar diatas ujian tadi maka kita akan mendapat dosa diatas sifat keluh kesah tadi.

barang siapa ditimba musibah (kesakitan,kemusnahan mahupun kesedihan) bersabarlah sesungguhnye itu sume adalah kifarah(pengampunan)-ni ak dapat tym 3ari tdo kol4pagi.pedoman tivi kc kt ak.uhu.tkene kt celah idung sndiri beb!dalia sme2 la kte amek iktibar ye bebeh.jgn nk dikeluh dikesahkn.ehe.Mr.matebute pye msj 2 pom da ckop kc kte idup blik.huhu.macey ye sume kekwnku y kusyg dan diwendui slalo.xoxo


Ahad, Ogos 09, 2009

sedap+ekspresi=wajah

wajeh perlu diberi ekspresi
wajeh aken hidup dengen adenye ekspresi
ekspresi aken beri kehidupen pade wajeh
...tapi jadi ape padanye wajeh apabile ekpresi tiade tande soel ataupom apabile wajeh itu ade banyek ekspresi tande soel macem ak sekareng y kemungkinen ekspresi tiade ataupom terlbey ekspresi tapi y ak tawu wajeh ak ade dot dot dot dan dot sejek ketike itu nk dilueh mati bapek xdilueh mati mek eh?btoi ke pepatah ni?urmm ak de kc satu essay lengkep pade dalie p die demem xley nk belek email then bite mngejutkn babanye suspek h1n1 msuk spitel sbg kawen juz bley doakn babanye jaw dr vires itu dan kembali sihat dan dalie cepet kebah dari demamnye ameen.....dan ini malam ak msj jnah kc essay 6page dan dont b kuatir atenye dan dikasinye padeku ayat-ayat penyedap ati

akan cube taruk secubet meggicukuprase.hope sedap!


Jumaat, Ogos 07, 2009

nak ilik kut ipi

..ate anak kecil berumur 6tahun.diulangi 6tahun ye.ehe.dan sekarang anak kecil tersebut 25tahun besarnye dan chanteknye tidak mgambarkan kepelatannye y blanjutan 6tahun tumbesarannye y kemungkinan suda bskula tadika ketika itu.tapi serunuk ble menadah telinge mdengar kepelatan anak2 kecil ye?ehe.4me laa.rini ak duk cbok mlayan spupu kekupuku y pelat2.comey seyh!2 y rini ak mndi pagi pada jam 18:00.ha ha


pics sepupu sekupuku seharian tadi bsameku :)

aku pom kecik2 dolu pelat ugek...p smpai 3tawun je kowt.ehe.xkesah korg nk pelat pom sbb korg masih ag comey~cni de ak wat research skit psl pelat ni.urmm ada satu kajian dari Barat yang dibuat tentang sebutan bunyi-bunyi. Sebanyak 75% kanak-kanak boleh menyebut bunyi-bunyi tertentu pada umur yang tertentu.

Pada usia anak 3 tahun, anak-anak sepatutnya sudah boleh menyebut bunyi-bunyi]

p,b,m,h,w,n,t,d,g,ng

Pada usia anak 3 1/2 tahun, tambah lagi

k,f

Pada usia anak 4 tahun, tambah lagi

l, sh, ch

Pada usia anak 4 1/2 tahun,

s,z,j

Pada usia anak 5 tahun,

r

Pada usia anak 6 tahun,

v

Pada usia anak 7 tahun,

th(macam bunyi huruf tha(al quran)

Mungkin ini boleh dijadikan panduan umum.Tapi 1.janganlah ambil panduan ini secara rigid. Mungkin sesetengah anak tidak mengikut betul-betul panduan ini. Cuma kalau anak tidak boleh menyebut sesuatu bunyi itu, cuma tengok umurnya. Mungkin pada umur itu, memang ramai anak yang belum boleh menyebut bunyi sekian sekian.

2.kita boleh latih anak menyebut bunyi yang betul. Contoh:Bunyi huruf s, cuba panjangkan sebutan bunyi sssss sebelum menyebut perkataan susu.ssssssusu. Jadi tak delah anak menyebut cucu.

3.jangan cakap pelat dengan anak

Wallahuaklam.

http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t52329.html~cni de dialog pelat y......tgk sndr ye.rugi klo xbce O.o

Lead me not into temptation

....So you say to people who you think you may have injured, 'I'm sorry,' and then you say to yourself, 'I'm sorry.' If we all hold on to the mistake, we can't see our own glory in the mirror because we have the mistake between our faces and the mirror; we can't see what we're capable of being. You can ask forgiveness of others, but in the end the real forgiveness is in one's own self. I think that young men and women are so caught by the way they see themselves. Now mind you. When a larger society sees them as unattractive, as threats, as too black or too white or too poor or too fat or too thin or too sexual or too asexual, that's rough. But you can overcome that. The real difficulty is to overcome how you think about yourself. If we don't have that we never grow, we never learn, and sure as hell we should never teach.”

Rabu, Ogos 05, 2009

malam 15 Sya'aban 1430H

malam 15 Syaaban

Ya Allah …Yang Maha Pengurnia…tanpa dikuniai
Wahai Yang Empunya segala kebesaran dan kemuliaan
Wahai Yang Empunya segalah kemurahan dan pemberian
Tiada Tuhan melainkan Engkau

Engkaulah Pelindung bagi sekalian pelarian
Engkaulah jua Penaung bagi yang mencari pelindungan
Engkaulah Penenteram bagi mereka yang berada di dalam ketakutan

Ya Allah kiranya aku ini tersurat pada sisi Mu
Sebagai penjahat lagi terkutuk
Sebagai terhindar dari yang jauh lagi sempit tanpa rezki dariMu

Dengan segala kebajikan yang ada pada Mu
Ya Allah Hapuskanlah dari suratanMu itu Kejahatan yang tersurat tadi
Juga kutukan yang jauh dari kebahagiaan
Termasuk penghindaranku dari sisiMu dan kesempitan hidupku

Ya Allah tetapkanlah dalam suratan Mu
Sebagai orang yang berbahagia ....sentiasa beroleh rezeki
Menerima aneka kurnia dan kebajikan

Sebenarnya Engkau Ya Tuhan telah bertitah
Titahmu adalah Hak dan Benar
Tersurat dalam kitabMu yang diturunkan
Menerusi lisan Nabi Mu yang terutus
Yang bermaksud
Allah sesukaNya Menghapus dan Menentukan Sesuatu
DisisNya sahaja terdapat IBU KITAB suratan takdir

Tuhanku dengan penyerlahan Zat Mu Yang Maha Agung
Pada malam pertengahan bulan Syaaban yang Mulia Ini
Di mana berlakunya pembahagian dan penentuan dalam setiap perkara

Hindarkanlah dariku segala petaka
Yang aku ketahuinya ataupun tidak
Bahkan apa jua yang Engkau lebih mengetahuinya dariku
Kerana Engkau jua Yang Mengetahui tentang segala-galanya

Aku mohon Rahmat Mu Duhai Tuhan Yang Maha Pengasih
Dari sekalian Yang Mengasihani
Kiranya Engkau sampaikan selawat dan salam
Pada Penghulu kami Nabi Muhammad shallalahu ’alaihi wasallam
Serta kepada para keluarga dan sekalian sahabatnya

Amin

~Bacalah dengan akal, mata hati & berlapang dada, bukan emosi.

The Engagement Ring

02:00 mate xgase nk matuk..so ak belek info kt tb tgk kowt2 de cite cam besh nk d lyn.nk lyn system ni malas.hurmmm
~>hallmark channel."The Engagement Ring".A long-lost engagement ring still divides childhood sweethearts who are now in their golden years. Now, her daughter and his nephew meet and find that their attraction is hindered by the old feud.........happy ending!besh je cite ye.xde y mnyakitkn jiwe rage y mnontonnye.uhu.movie 2005.lyn~03:43 abesh citenye..barisan pelakon:dari kiri(pakcik kpd hero,hero,heroin,tunangheroin,mak heroin@xgf pakcik hero,bapak heroin @kwn lame pakcik hero)

~>astro RIA.04:00"Aidilfitri di Bulan Syaaban".Kerana sayangkan Elyana yang menghidap barah otak, Saiful rela merayakan Aidilfitri dalam bulan Syaaban.Lakonan Sabrina Alia & Joey.ni sinopsis die kt info :).cite raye kurun ble ntoh.lynkn mate y xmatuk nih. ni klo en.wm terbgun dr dengkurnye sah2 kne blebey.kebiasaan pokakkn jer~ehe.cite da stat!tutaO.0

Selasa, Ogos 04, 2009

today_2

videom.e.r.e.k.a....

wendu seyh!!pas lyn vid c naja ni gler babeyh wendu dorg~nway 10s ja!luv it<3<3>
kyang...keje kt kementerian pelajaran msia kt ptrajaya.syabas bete!xsie2 q anakonda 2bulan lps kn?kn?
knisa...ritu die de intebiu kt kl.p 2mggu lps la..ehe.xupdate ag.p ritu status kt ym"1st day".da dpt keje 2 da kowt..alhamdulillah.tapi!kakecik nih da bhgie seyh~syg2 g2 ngan bro y die admire dedolu.syg2 lam msj la.depan2 xde bran ag kowt.ehe.last2 epi ending gak ye kak..slamat bhgie ye kak~!!
kwosh..ni akak y lasum sepi tanpe bite.bdasarkn blognye die bz mjage bb dan bz bdating kowt~~ehe.p da 2tawun bkasih mesra ngan c pammi.sok2 kawen la 2 kowt.amin...
mok...mok keje kt sek taman bunga raya.ala2 cekgu la kowt:) fcschoolnet.bln ni open table jgn lupe ak ye mok!ak twun kl diswiken.ehe
fi??keje kerani kt kedah.wendu doyan lepar hilir~ehe.p da xley konvoi doyan da :((
naja..masih ag tanam anggur.xpe ja..kang de la rezki 2..dont b kuatir.wat keje dpn lappy pom ok.ko amek upah wat website.ehe:)
dell.die ni y agak slalo dikontek.juge mngangur.ritu dpt offer intebiu kt jln ampang s data management officer kowt.lupe da~p ye xg pom sbb baba xkc xde penempatan seswai kt area c2.nk duk kenari??hish jgnnnn~hancor!
aku????ak ag mnganggor btoliah!! =)

WENDU SANGAT KOME!!
My Friend when I think of you.
I think of all that we've been through.
All the times we argue and fight,
I know deep inside that it isn't right.
I, then feel bad and alot of pain.
It feels like I've fallen from the sky like the rain.
I love you dear friend with all of my heart.
But now that you're gone I've fallen apart.
I'm getting better as the days go by.
I wish sometimes this was all a big lie.
I pray to you every night.
It's like you're my fire, a burning light.
My dear friend, I miss you alot.
I still wonder why you were put in that spot.
I know you're in a place much better than here.
Watching and helping me with all of my fear.
Our friendship my dear friend,
we will have to the end.
Friends til the end is what we will be.
Someday we'll be together,
together you and me.


Isnin, Ogos 03, 2009

today_1

longtymnoc.
pojek xsentuh ag diswik. xtvt seharian seminggu ini~belek tenet, bce novel, lyn tb, mkn.. belek tenet duk survey shawl n nbag ni de kt bwh shawl y ak da order p xbayar ag :)cantek x?bley la
cantek la kowt.. :P herge ye 18hengget pos free
.http://www.shawlawa.blogspot.com/.ni blog ye. kwn ak pom de jual gak shawl herge 12hengget kc kt saem2 atenye.de gak ak bkenang.maklum la skang ngah wat collection shawl:)

ni nabeula pye collection shawl y dijual-tonwarne

sebenonye bley je nk mnapak g beli kt kedai.bsepah kowt.p sbb mim alep lam sim.alaa ritu pom ak da g curik 6shawl kt jlnTAr.kre rajin la ugek..kn?kn?ehe

*wendu nk bshopim ngan m.e.r.e.k.a!wendu kt ko salesgurl!

Khamis, Mei 28, 2009

::sadness::

Isnin, Mei 25, 2009

cerite untuk aku..

....scene01


tut.tut.tut.g2 eh bunyi msj telepontangan ak?lantak p la jnji de mesej pecah masuk lam telepontangan ak.1mesej oleh pengirim bnombor +818036******.jantungpisangku!

05:36:28.oooow rep msj mlm td..kol wape skang?ari da terang benderang nih.08:04. aiseyman~today ak de taklimat (taklimat kowt..ehe) psl information technology project partB kol9 atenye *c itam parhead knunnye eday*atau name sebenar zuliana johan..taklimat ni btempat di kolej poly-tech mara kuala lumpur di shamelin perkasa 5min perjalanan kaki dr lrt pndanjaye jikalau 100cm keluasan kaki mnapak..~wlopon M y amat nk bgkit mndi.tapi ku gagahkn jue khudrat fizikalku untuk lantas bgkit dr tilam empuk 39hennget ni!heeeeyah!capaian tanganku ke towel pink bbear y kucurik milikan adikGumokku dengan sepakatan mummyboloboloku.hee.1oS Ah!Ah tu name manje adikGumokku.


ciap bersiram bcucikan shokubutsu y busok tahap dewa ak mnuju k papan seterika tuk iron blouse merahputey bersamasama slackitam dan tudungputey.today xmo bju kurung!enuf la xyah nk cantek2 sgt!(pakai bju kurung cantek eh?cumil la kowt.ehe)setelah itu ku sarungkan pekakas2 y telah diiron itu k tubuhku y knun langsing.puwwiiiT!pweks pasan:P


berbekalkan seurat telepontangan dan sekeping kalerpulpurse dan sebutir buku latihan dan sepapan pen y sekaligus dicampak trus ke selebar begpink,aku mlebarkan tapak sluas2 alam mnuju lrtpndancahaye.alhamdulillah...xperlu ak mnayangkn muke y sdikit cumil ni lelme di stesen ni adalah karana tren sdg mnunggu ku.maap ye tren buat hang tggu aku.ehe


oooooooooowhhhhhhh penatnye kakiku mnapak k pintugate baru kolej ni.jauh nung diblakang.huh!urmm xto taklimat 2 kt lebel wape ..amer!!alooo mer.ye gg.ko katne?.ak kt pakAbu.lorhh.taklimat ktne mer?.lebel5...okew!.tuta.assalamualaikum.jupe aznidiana kt cekikdarahKafe.930 la taklimat!cian kakipanjang ni mlebar sluas alam sbb da mlewati waktu.ceSs~



*c itam parhead knunnye eday*
1pagi y hening kakyang dpt msj berbunyi "akum.nak payung oceanblue bley...?"

kyang: sape ni?
msj tu: zuliana johan

kyang tanye kat aku ngan kros de x nme lam list oceanBlue zuliana johan.ak ngan kondifen jawab "xde2"then ak tgk nombor tersebot.cam num fon edayParhead."eday la kowt kak.mst die nk men2 kn kite ni!"cube akak ate camni.............

kyang reply: zuliana mne nih.xde lam list la
msj tu: saya oceanBlue la..

kyang reply dgn dorongan ak :ooow y itam pahit2 2 k..?
msj 2 :ak tawu la ak de lam senarai oceanBlue 2.kloX xde ak pat sijil nye.(trus 'aku' nyahhh oiii~)
aku trus msj kakmas tanye de x zuliana johan lam list.ADE!hahahahaha.kyang~~~~sowi!ehe .kyang trus tepun zuliana johan mintak maap.kihkihkih


....scene02
1.final year project review form (nk kne submit kt supervisor nih)
2. S O P (partB)-presentation after hari raya break.yehhha!raye2 dolu~
3.form pe ntoh da submit kt pnLini td.50% progress keje ak pnLini ate.ehe :) cam bguih p xpom!


1.2.3.
ak orang ptame blah kuo dr hall LT5.2 adalah kerana pnLini ate bley nak blik da sbb ak da setel.11:30 ak mnapak kuo dr kolej.lupe nok royak beri td dijamu dgn santapan pagi y sederhane enak iaitu kueh lapis pinkputey dan samosa bersamasama ayer teh y tawo rebey.p alhamdulillah aku bsyukor dgn rezki dariNya.. sesungguhnya mereka di bosnia lbey memerlukan kuehlapis, samosa dan teh tersebut....sedarlah kita dan slamat bramal!:) tepom dell sat.today dell da nk brangkat pulang k tehping.dial...*baby*.xangkat plop!hish.dial...*kakecik*.aloo kak.katne?.gumah ag.oowh dell mne?.ade ni.pggl sat.aloo ya.ak da nk blik nih.iye?(nada y sronok bronok).iye..ko gerak ble?.ptg2 kang.wah sempat aje.ihi.k tuta tggu ak blik k babe~.
....scene03



smpi gumoh.knisa nk boro wet ak 10hengget.ak lupe 2 je cebisan akhir wet y ak de.haiyyya~p ak da tlanjur kate okew kt knisa.knisa tye ag 1x "btoi k kamu ade wet ag ni??"ye kak...ade.ehe.sebenonye haram XDE!ihi.xpe2 serahkan pde takdir je...hee ak+dell lapo dan juge dahage.lalu dell y tawu cite pom ajak collect2 wet kertaih sengget bsamasama syiling y kami de.huhu.sedey syiot~waaaaa!


dalia: wape hengget eh milo ais?
aku: lam 2hengget kowt...ihi.xpnh lop ak telan miloais kt tajira tu :)
dalia: okew.2hengget milo ais.2hengget kte beli cucur..ko nk x lecikang?ckop ni.ko de 5posen x?
aku: ade.urmm xyah la lecikang. :) -sinyum pakseRela


okew.ciap2 twun bwh beli.smbil pilih jeans y nk dsarung korek poket2 mne la tawu de wet.aku ni sume tmpt aku ley campak wet.ade2!jeans pertame de 3ulas rm1.jeans ke2 de seulas wet ijo.jeans ke3 de 1ulas wet ijo dan 3ulas wet rm1..waaaa i have many money la!kua blik g kt knisa+fi smbil mlompatlompat kegumbirean seyh!gler r aku de wet ag!waaaa more than 10henggets beb!ho ho ho ho ho


twun bwh "kak order!.lecikang 1,miloais 1,nasik ayam 1,kuewteogowengbasahPedas xmo sayur 1 ye kakcumil.."ihi


alhamdulillah kenyang berbekalkn money in da pocket.kih kih kih


p/s:dalia macey kc moviemoviemovie+++++ tadi tu kt lappy aku ye.smpi tehping msj ak ye!


soalsameati:dingdong!wendu jantungpisang la~haish.p kedit de 5posen je ag.xpe2 ckop 2butir msj tuk die..ihi
dalia......da wendu kt hang.waaaaaaaaaaaaaaaa