prooooooT~

Isnin, Ogos 31, 2009

tarik tulang pipi ke tinge

engatkn pojek kali ni ley selancarnye.namun hal y demikian pasaan xmeriah kc tenggelam mud wat keje.need u frens! beb.........system ak da ciap sume form xcept report je n tggl nk link je.report??huh!lasum xmeriah semacam pasaan aku nih!

tulun!tulun!tulun!ak nk pulun.

xmo da jd cam las sem.ekotkn ati abes hangus rentung spirit ak.kawan.klo bley ak nk korg ade tepi ak skang.ak nk story dari mate ke mate.kenormalan teman ak becerita iaitu mummybolobolo.tapi kali ni malas nk kusutkn die pk ak y kusut ni.tapi da lenguh sorokkn muke kusut ni.lenguh tawu!lenguh tarik tulang pipi ni nek k tinge dengan rela pakse. =) samat pulun dyana!

1 Malaysia MERDEKA!

Ahad, Ogos 30, 2009

pulun mgulung

selasa twun kl insyaAllah
fyp chapter xciap
pulun.pulun.pulun
kene gak pulun!!

lupekan yang lain~

Jumaat, Ogos 28, 2009

elakkan GJpeople

xsuke gayut tepom.sedara dan kekasihati dan bespen allowed.ritu 01993***** miskol.abad bile miskolmiskol nih!nset slalo ilang.maka contacts slalo abeh musnah.msj num tu
mahu pe?
ade barang ape y besh?(de unsur sedikit luc* la knun!)-
mangkuk jamban
barang lain yang ag besh?-
keranda?
belom mahu mati ag laa.lain2?-
xpe.jd mayat idop.hang ni spe!??

num 2 kol.alloo.ak knal sore ni!damn!mamat mangkuk ni tye2.smpi mati tepom pom ak ate xknal.msj ag.gto sape die.peduli X aku die spe!ak xreply.ignore je.kol ag.ignore ag.dan ag.dan ag.smpi rini.spe nk lyn??sembang2 cam nk meluc* je!owg GJ nk kowt lyn hang.da sangap bagai giler eh?kekwn ak pom bengang bagai bangang kt mgkuk nih.sorg kwnku da jd mangse

kamusOXford
GJ n. 1 giler jantina adj. 1 giler sex

Khamis, Ogos 27, 2009

anak mak dare

234 ari ni.jagaku sehingga habes sahur.tidoku sehabisnye suboh hari.matahari kat atas kepale.diriku kat atas tilam xempok tuh.anak dare.buwok.buwok.naknak bulan pose nih.ag buwok gupenye anak dare.xpe 6t da jadi mak dare xde kowt pangai cam anak dare g2 kowt kowt.u hu.

ameen...

Rabu, Ogos 26, 2009

testing

Mana peginyer duit lagi sehengget???

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti! kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam....
Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu
bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan sorang RM10...kira tong-tong 3 org laaa..... So bila dapat kunci jer...depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik.....
Lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru
teringat yg laaa ni resort dia tengah buat promotion...so satu bilik cuma RM25 je...

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulang! kan balik lagi RM5 kat mamat 3
org tu... On the way nak pulangkan duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea...dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu...! Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan...
Maknanya....
Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9....
Total depa bayar....RM9.00 x 3 =RM27...
Mamat bell boy tu amik RM2...so total semua sekali
RM27 + RM2 =RM29
Mana pegi lagi sehengget....?????????????

Selasa, Ogos 25, 2009

sayu ati sayu sekali..sobsob


sampai ati.sampai ati.sampai ati
xsangke btoibtoi xsangke
sakit tawu!
sedey tawu!!

face the tears

Isnin, Ogos 24, 2009

2ari berterawih di 2surau

1st trawih
xpat trawih.coti.btrawih d resepirahsie diimamkn hi fibre cheesecake dan brownies walnut =)
2nd trawih
trawih di surau bandar baru ataupom name saintifiknye surau pulau kambing beralamat lorong7,jln bandar baru,21000 kuala terengganu.gamai la kowt.y xbesh saff xrapat.msg2 ngan sejadah bagak msg2.y ptut bahu ke bahu saffnye.tp 2batu bahu jdnye.sesungguhnye saf sembahyang jemaah rapat, lurus bukti mencintai Rasulullah.
~>http://al-fikrah.net/News/article/sid=702.html<~
3rd trawih
trawih di surau taman selesa,bandar almuktafi billah shah.dpn gumah ak je.ade 7org dewase pompuan dan 2org kekanak pompuan dan 2org kekanak rebina pompuan.sket je kn.adik ak Xjd folo sbb majuk ak marah die sbb pecahkn cermin jam ak.:(( oleh yang demikian ak sesorg meredah mlm dan hujan k surau tersebut.alhamdulillah.....

Jumaat, Ogos 21, 2009

Ramadhan from every place


Ramadhan Mubarak Glitter Graphics Icons n Comments @ orkut-scrapbook.com

wish you a blessed ramadhan el mubaraq and may you have a lot of blessings throughout the fasting month.
ameen..

Khamis, Ogos 13, 2009

ameen...

Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud :
“Sesungguhnya setiap musibah yang menimpa seorang Muslim menjadi penebus (kifarah) atas dosanya. Bahkan sampai terpeleset kakinya, luka di jari jemarinya atau pun duri yang mengenainya.”
(Hadis Riwayat Muslim dari Abu Hurairah)

Sekiranya kita sabar diatas musibah yang datang kita akan mendapat pahala diatas kesabaran kita tadi dan ia menjadi sebagai penebus dosa.Kalau kita berkeluh kesah dan tidak sabar diatas ujian tadi maka kita akan mendapat dosa diatas sifat keluh kesah tadi.

barang siapa ditimba musibah (kesakitan,kemusnahan mahupun kesedihan) bersabarlah sesungguhnye itu sume adalah kifarah(pengampunan)-ni ak dapat tym 3ari tdo kol4pagi.pedoman tivi kc kt ak.uhu.tkene kt celah idung sndiri beb!dalia sme2 la kte amek iktibar ye bebeh.jgn nk dikeluh dikesahkn.ehe.Mr.matebute pye msj 2 pom da ckop kc kte idup blik.huhu.macey ye sume kekwnku y kusyg dan diwendui slalo.xoxo


Ahad, Ogos 09, 2009

sedap+ekspresi=wajah

wajeh perlu diberi ekspresi
wajeh aken hidup dengen adenye ekspresi
ekspresi aken beri kehidupen pade wajeh
...tapi jadi ape padanye wajeh apabile ekpresi tiade tande soel ataupom apabile wajeh itu ade banyek ekspresi tande soel macem ak sekareng y kemungkinen ekspresi tiade ataupom terlbey ekspresi tapi y ak tawu wajeh ak ade dot dot dot dan dot sejek ketike itu nk dilueh mati bapek xdilueh mati mek eh?btoi ke pepatah ni?urmm ak de kc satu essay lengkep pade dalie p die demem xley nk belek email then bite mngejutkn babanye suspek h1n1 msuk spitel sbg kawen juz bley doakn babanye jaw dr vires itu dan kembali sihat dan dalie cepet kebah dari demamnye ameen.....dan ini malam ak msj jnah kc essay 6page dan dont b kuatir atenye dan dikasinye padeku ayat-ayat penyedap ati

akan cube taruk secubet meggicukuprase.hope sedap!


Jumaat, Ogos 07, 2009

nak ilik kut ipi

..ate anak kecil berumur 6tahun.diulangi 6tahun ye.ehe.dan sekarang anak kecil tersebut 25tahun besarnye dan chanteknye tidak mgambarkan kepelatannye y blanjutan 6tahun tumbesarannye y kemungkinan suda bskula tadika ketika itu.tapi serunuk ble menadah telinge mdengar kepelatan anak2 kecil ye?ehe.4me laa.rini ak duk cbok mlayan spupu kekupuku y pelat2.comey seyh!2 y rini ak mndi pagi pada jam 18:00.ha ha


pics sepupu sekupuku seharian tadi bsameku :)

aku pom kecik2 dolu pelat ugek...p smpai 3tawun je kowt.ehe.xkesah korg nk pelat pom sbb korg masih ag comey~cni de ak wat research skit psl pelat ni.urmm ada satu kajian dari Barat yang dibuat tentang sebutan bunyi-bunyi. Sebanyak 75% kanak-kanak boleh menyebut bunyi-bunyi tertentu pada umur yang tertentu.

Pada usia anak 3 tahun, anak-anak sepatutnya sudah boleh menyebut bunyi-bunyi]

p,b,m,h,w,n,t,d,g,ng

Pada usia anak 3 1/2 tahun, tambah lagi

k,f

Pada usia anak 4 tahun, tambah lagi

l, sh, ch

Pada usia anak 4 1/2 tahun,

s,z,j

Pada usia anak 5 tahun,

r

Pada usia anak 6 tahun,

v

Pada usia anak 7 tahun,

th(macam bunyi huruf tha(al quran)

Mungkin ini boleh dijadikan panduan umum.Tapi 1.janganlah ambil panduan ini secara rigid. Mungkin sesetengah anak tidak mengikut betul-betul panduan ini. Cuma kalau anak tidak boleh menyebut sesuatu bunyi itu, cuma tengok umurnya. Mungkin pada umur itu, memang ramai anak yang belum boleh menyebut bunyi sekian sekian.

2.kita boleh latih anak menyebut bunyi yang betul. Contoh:Bunyi huruf s, cuba panjangkan sebutan bunyi sssss sebelum menyebut perkataan susu.ssssssusu. Jadi tak delah anak menyebut cucu.

3.jangan cakap pelat dengan anak

Wallahuaklam.

http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t52329.html~cni de dialog pelat y......tgk sndr ye.rugi klo xbce O.o

Lead me not into temptation

....So you say to people who you think you may have injured, 'I'm sorry,' and then you say to yourself, 'I'm sorry.' If we all hold on to the mistake, we can't see our own glory in the mirror because we have the mistake between our faces and the mirror; we can't see what we're capable of being. You can ask forgiveness of others, but in the end the real forgiveness is in one's own self. I think that young men and women are so caught by the way they see themselves. Now mind you. When a larger society sees them as unattractive, as threats, as too black or too white or too poor or too fat or too thin or too sexual or too asexual, that's rough. But you can overcome that. The real difficulty is to overcome how you think about yourself. If we don't have that we never grow, we never learn, and sure as hell we should never teach.”

Rabu, Ogos 05, 2009

malam 15 Sya'aban 1430H

malam 15 Syaaban

Ya Allah …Yang Maha Pengurnia…tanpa dikuniai
Wahai Yang Empunya segala kebesaran dan kemuliaan
Wahai Yang Empunya segalah kemurahan dan pemberian
Tiada Tuhan melainkan Engkau

Engkaulah Pelindung bagi sekalian pelarian
Engkaulah jua Penaung bagi yang mencari pelindungan
Engkaulah Penenteram bagi mereka yang berada di dalam ketakutan

Ya Allah kiranya aku ini tersurat pada sisi Mu
Sebagai penjahat lagi terkutuk
Sebagai terhindar dari yang jauh lagi sempit tanpa rezki dariMu

Dengan segala kebajikan yang ada pada Mu
Ya Allah Hapuskanlah dari suratanMu itu Kejahatan yang tersurat tadi
Juga kutukan yang jauh dari kebahagiaan
Termasuk penghindaranku dari sisiMu dan kesempitan hidupku

Ya Allah tetapkanlah dalam suratan Mu
Sebagai orang yang berbahagia ....sentiasa beroleh rezeki
Menerima aneka kurnia dan kebajikan

Sebenarnya Engkau Ya Tuhan telah bertitah
Titahmu adalah Hak dan Benar
Tersurat dalam kitabMu yang diturunkan
Menerusi lisan Nabi Mu yang terutus
Yang bermaksud
Allah sesukaNya Menghapus dan Menentukan Sesuatu
DisisNya sahaja terdapat IBU KITAB suratan takdir

Tuhanku dengan penyerlahan Zat Mu Yang Maha Agung
Pada malam pertengahan bulan Syaaban yang Mulia Ini
Di mana berlakunya pembahagian dan penentuan dalam setiap perkara

Hindarkanlah dariku segala petaka
Yang aku ketahuinya ataupun tidak
Bahkan apa jua yang Engkau lebih mengetahuinya dariku
Kerana Engkau jua Yang Mengetahui tentang segala-galanya

Aku mohon Rahmat Mu Duhai Tuhan Yang Maha Pengasih
Dari sekalian Yang Mengasihani
Kiranya Engkau sampaikan selawat dan salam
Pada Penghulu kami Nabi Muhammad shallalahu ’alaihi wasallam
Serta kepada para keluarga dan sekalian sahabatnya

Amin

~Bacalah dengan akal, mata hati & berlapang dada, bukan emosi.

The Engagement Ring

02:00 mate xgase nk matuk..so ak belek info kt tb tgk kowt2 de cite cam besh nk d lyn.nk lyn system ni malas.hurmmm
~>hallmark channel."The Engagement Ring".A long-lost engagement ring still divides childhood sweethearts who are now in their golden years. Now, her daughter and his nephew meet and find that their attraction is hindered by the old feud.........happy ending!besh je cite ye.xde y mnyakitkn jiwe rage y mnontonnye.uhu.movie 2005.lyn~03:43 abesh citenye..barisan pelakon:dari kiri(pakcik kpd hero,hero,heroin,tunangheroin,mak heroin@xgf pakcik hero,bapak heroin @kwn lame pakcik hero)

~>astro RIA.04:00"Aidilfitri di Bulan Syaaban".Kerana sayangkan Elyana yang menghidap barah otak, Saiful rela merayakan Aidilfitri dalam bulan Syaaban.Lakonan Sabrina Alia & Joey.ni sinopsis die kt info :).cite raye kurun ble ntoh.lynkn mate y xmatuk nih. ni klo en.wm terbgun dr dengkurnye sah2 kne blebey.kebiasaan pokakkn jer~ehe.cite da stat!tutaO.0

Selasa, Ogos 04, 2009

today_2

videom.e.r.e.k.a....

wendu seyh!!pas lyn vid c naja ni gler babeyh wendu dorg~nway 10s ja!luv it<3<3>
kyang...keje kt kementerian pelajaran msia kt ptrajaya.syabas bete!xsie2 q anakonda 2bulan lps kn?kn?
knisa...ritu die de intebiu kt kl.p 2mggu lps la..ehe.xupdate ag.p ritu status kt ym"1st day".da dpt keje 2 da kowt..alhamdulillah.tapi!kakecik nih da bhgie seyh~syg2 g2 ngan bro y die admire dedolu.syg2 lam msj la.depan2 xde bran ag kowt.ehe.last2 epi ending gak ye kak..slamat bhgie ye kak~!!
kwosh..ni akak y lasum sepi tanpe bite.bdasarkn blognye die bz mjage bb dan bz bdating kowt~~ehe.p da 2tawun bkasih mesra ngan c pammi.sok2 kawen la 2 kowt.amin...
mok...mok keje kt sek taman bunga raya.ala2 cekgu la kowt:) fcschoolnet.bln ni open table jgn lupe ak ye mok!ak twun kl diswiken.ehe
fi??keje kerani kt kedah.wendu doyan lepar hilir~ehe.p da xley konvoi doyan da :((
naja..masih ag tanam anggur.xpe ja..kang de la rezki 2..dont b kuatir.wat keje dpn lappy pom ok.ko amek upah wat website.ehe:)
dell.die ni y agak slalo dikontek.juge mngangur.ritu dpt offer intebiu kt jln ampang s data management officer kowt.lupe da~p ye xg pom sbb baba xkc xde penempatan seswai kt area c2.nk duk kenari??hish jgnnnn~hancor!
aku????ak ag mnganggor btoliah!! =)

WENDU SANGAT KOME!!
My Friend when I think of you.
I think of all that we've been through.
All the times we argue and fight,
I know deep inside that it isn't right.
I, then feel bad and alot of pain.
It feels like I've fallen from the sky like the rain.
I love you dear friend with all of my heart.
But now that you're gone I've fallen apart.
I'm getting better as the days go by.
I wish sometimes this was all a big lie.
I pray to you every night.
It's like you're my fire, a burning light.
My dear friend, I miss you alot.
I still wonder why you were put in that spot.
I know you're in a place much better than here.
Watching and helping me with all of my fear.
Our friendship my dear friend,
we will have to the end.
Friends til the end is what we will be.
Someday we'll be together,
together you and me.


Isnin, Ogos 03, 2009

today_1

longtymnoc.
pojek xsentuh ag diswik. xtvt seharian seminggu ini~belek tenet, bce novel, lyn tb, mkn.. belek tenet duk survey shawl n nbag ni de kt bwh shawl y ak da order p xbayar ag :)cantek x?bley la
cantek la kowt.. :P herge ye 18hengget pos free
.http://www.shawlawa.blogspot.com/.ni blog ye. kwn ak pom de jual gak shawl herge 12hengget kc kt saem2 atenye.de gak ak bkenang.maklum la skang ngah wat collection shawl:)

ni nabeula pye collection shawl y dijual-tonwarne

sebenonye bley je nk mnapak g beli kt kedai.bsepah kowt.p sbb mim alep lam sim.alaa ritu pom ak da g curik 6shawl kt jlnTAr.kre rajin la ugek..kn?kn?ehe

*wendu nk bshopim ngan m.e.r.e.k.a!wendu kt ko salesgurl!